Några skurkar som kan kalla sig mer älskvärda och godhjärtade än dessa två jag ska berätta om nu existerar helt enkelt inte!!
Min mamma hade detta som favoritprogram när hon var lite yngre än vad jag är nu och för något år sedan, när hon berättade för mig om det och serien just då visades på TV4Guld, ja då kunde jag inte låta bli att se efter vad det vad :)...
Efter att jag bara sett fyra avsnitt var jag fast!! Inte bara för att de är två snygga och charmiga skurk-hjältar som det handlar om♥, utan också för att det utspelar sig i en utav mina favoritmiljöer: Den Amerikanska Western!
 
                                                                  HANDLING: 
 
"De två välkända bank- och tågrånarna Hannibal Heyes och Kid Curry har efter många år som laglösa blivit inriktade på amnesti. (Amnesti är något man kan få om man är laglös och inte vill vara det längre, om brotten man gjort är tillräckligt små. Alltså så blir man frigiven.) Men Heyes och Curry måste först visa sig värdiga innan de kan få sin frihet och kommer överens med guvernören att efter 12 månader gått utan att de gjort någonting olagligt, så kan de få sin amnesti.
De reser runt i landet och plockar upp olika småjobb för att få pengar till mat och husrum. Men eftersom deras avtal med guvernören var hemligt så vet inte prisjägarna (och alla de andra personer som skulle vilja lämna in dem antingen pågrund utav avsky eller prispengarna) om att de inte längre vill vara skurkar...
Hannibal och Kid "byter" då namn och kallar sig istället för Joshua Smith och Thaddeus Jones för att inte åka fast medan de fortfarande är efterlysta...Men trots detta så har de här unga männen en fasligt stor vana vid att dra till sig trubbel. Hästjakter, pengar och mysterier till korta romanser, härligt många skratt och fasligt många pistoldragningar är några av de många saker som Alias Smith & Jones bär med sig. Så varför inte bara hoppa upp i sadeln och häng på? :)"
                               
                                  
 
Det finns ingenting som slår de här killarna! De har en sådan humor som man önskar att alla människor hade och är så älskvärda att det här nog är över hundrade gången jag förälskat mig i dem! :-D♥
 
Hannibal Heyes (som spelas av Pete Duel, senare av Roger Davis) är något av den lite smartare utav de två bästa vännerna. Han är en höjdare på kortspel och övertalning, gillar kvinnor och säger aldrig "nej" till ett äventyr utan att fundera på saken först. ;-)
Kid Curry (som spelas av Ben Murphy) är den lite mer kaxiga av dem. Även han gillar kvinnor och sägs vara vilda västerns snabbaste revolverman! Han har till och med sagt själv att han känner sig naken utan sin pistol.
 
Tillsammans skapar de här två det ulltimata kompisparet! Men det skulle snart gå till misste alldeles för fort..:-/
Jag drabbades för ett långt tag sedan utav samma sak som min mor tidigare gjorde när hon var i min ålder och ett Alias S&J-fan... Helt plötsligt när jag satte mig i soffan för att titta på ett avsnitt hade de bytt ut Pete Duel och rollen som Hannibal Heyes spelades nu av Roger Davis!!! Men det var inget som de hade gjort om inte Pete tagit livet av sig den 31 december, 1971. Vid bara 31 års ålder. :-(
Detta var en skandal när det inträffade i början av 70-talet och var näst intill lika stort när jag fyrtio år senare fick veta. Okej, nu överdriver jag! Men under flera veckor kunde man höra mig beklaga det och att det inte alls var samma serie längre. Eftersom att Pete var en naturbegåvning!.. + drömhunk!
 
Men trots det, så är jag glad över att serien finns kvar så att man kan njuta av den. :) Och jag hoppas att jag en dag ska få intervjua Ben Murphy och mannen bakom serien, Glen A Larson....kanske också Roger Davis. :-) 
En lite rolig grej är att Ben Murphy runt tjugo år efter Alias Smith and Jones också spelade en roll i "Dr Quinn Medecine Woman", en serie som jag också ÄLSKAR! Innan jag fann Alias S&J hatade jag hans karaktär i Dr Quinn, eftersom att mannen han spelade var ett riktigt svin. Men sen efter att jag blivit kär i Alias Smith and Jones-serien och sedan tittade på Dr Quinn kunde jag bara inte låta bli att tycka om honom! Han hade du blivit Kid Curry för mig, och skulle alltid fortsätta att vara. ;)
 
Äventyr, Vänskap och Western är de tre ord som binder ihop den här serien och är just de tre sakerna som gör det värt att titta på den. :) Det är som en saga. En saga som lär en mycket. Både i visdom men också i skratt! 
 
// Liv Pierrou alias Mrs. Smith/Jones ♥
 
   
       
            '
  
               
 
TITTA PÅ DEN HÄR VIDEON FÖR ATT FÅ ETT FULLSTÄNDIGT GREPP OMVAD JAG SNACKAR OM!
             Videon visar nästan allt som serien är. :) Men för att bevittna allting måste du se den...
                                                               
                                                              TIPSAR ER STORT!!!