INTRODUKTION
 
Vi känner alla till hjälten Superman. Han, inklusive en massa andra hjältar, skapades först som en seriefigur. Jag kan se framför mig hur människorna då, från 30-talet och framåt, kunde ligga som barn och fantisera om dessa hjältar som utan någon rädsla bara skulle komma in rädda världen. :) Det är en fin sak, tycker jag, att hjältarna för med sig hopp om stordåd och låter oss fantisera bortom tiden och verklighetens gränser. Tjejer drömde om de manliga superhjältarna, och säkerligen så hade killar också ett gott öga för t.ex Wonder Woman... ;) Superhjältar har på något sätt alltid levt omkring oss och deras sagor har betytt (och betyder) mycket genom alla år, både för vuxna och barn. För mig så berättar de att ingenting är omöjligt.
Den hjälte som jag själv var förälskad i som barn var Blixten från Justice League, med hans kaxiga attityd och roliga humor.<3 Men låt oss nu gå tillbaka till mannen som jag verkligen hade tänkt att berätta om: Clark Kent, alias Superman...
 
 
                                                                HANDLING:
 
"Det hela börjar på planeten Krypton där det nyfödda barnet Kal-El skickas iväg i ett rymdskepp till jorden. Kryptons tid går mot sitt slut men för en chans att kunna rädda den Kryptonanska rasen så infogar Kal-Els föräldrar, Jor-El och Lara, en genetisk codex in i pojkens celler så att varken deras omvända fiende, General Zod, ska få tag på den men också för att de vet att det inte finns någon annan utväg.
Babyn som landade i den amerikanska staten Kansas blir omhändertagen av det gifta paret Jonathan och Martha Kent som ger honom namnet Clark. Under sin uppväxt upptäcker han mer och mer att han inte är som andra barn; han har omänsklig styrka och tar in saker på ett helt annat sätt. 
I ett ensamt liv så började han jobba när skolan var slut. Han stannade inte länga på samma plats och människor han mötte, eller räddade, såg många honom som en skyddsängel medan andra ett spöke som inte riktigt passade in.
 
Tidningsreportern Lois Lane, som tidigare mött Clark och bevittnat hans krafter, börjar söka efter honom för att få mer svar om den hemlighetsfulle mannen. Läget runt Clark är lugnt men när jorden får besök av andra med superkrafter som inte har planer på att ge sig av så kastas både han och Lois in i kampen om hela mänskligheten. Krafterna till att rädda världen har han, men kan han tro på sig själv tillräckligt mycket för att låta dem komma fram?"
 
 
Det var så nyss som igår jag var och såg den här spännande och helt underbara filmen! :D Den hade såklart lite dåliga saker också men inte alls många, enligt min mening. Det var en ren njutning och fröjd att se den på bio och i 3D! Och det liknade faktiskt inte någonting jag upplevt tidigare... :D Ren magi fylldes i den inte ens halvfulla biosalongen!♦
Om man tittar på rollbesättningen till den här filmen så blir man ju utav bara det sugen på att se den! Henry Cavill, Amy Adams, Kevin Costner, Diane Lane, Russel Crowe och Michael Shannon! De gjorde alla ett jättebra jobb och gav filmen mycket. Regissören Zack Snyder (som även regisserat Batman-trilogin) gjorde ett mycket bra jobb och musiken av Hans Zimmer var ju verkligen grädden på moset!! Helt underbart!
... Det enda som faktiskt blev lite skrattretande var hur ENORMT mycket explosioner det var i filmen. Jag fnissade och lät tanken flyga förbi att Snyder nog tänkte att "nu ska minsann publiken få riktigt frossa i explosioner!" :P 
 
Man skulle kunna vänta sig att det inte går att spela Superman utan att det blir töntigt, men faktum är så gjorde Henry Cavill det bra. Han såg lite rolig ut ibland men då det var bra var det verkligen bra, om jag kan uttrycka mig så. :) Plus att han är en riktig snygging! ;D♥
Om du gillar spänning, äventyr, kärlek i alla former, action, superhjältar och explosioner (:D) så tipsar jag er verkligen att se den här filmen. Ett filmförsök i att på riktigt gestalta en superhjälte värd att höra historien om, med ett väldigt bra resultat!
 
            
 
                                               «ARE YOU UP FOR A LITTLE ADVENTURE?»
 
Ha det så bra tills nästa gång! :) EXTRA TIPS: Kolla Trailern!
// Liv
 
                
 
 
 
 
                   
@berättelser, @film, @recension, @superhjälte,