A Story of a young woman who helps an old lady in love...

But without knowing that faith will bring her towards someone she never expected.

 

 

HANDLING:

 

"Sophie Hall, en ung journalist från New York, ska tillsammans med sin fästman åka till staden Verona i Italien på för-smekmånad.

Där upptäcker Sophie hur kvinnor från hela världen lämnar brev till Shakespeares- Julia, och att en grupp kvinnor som kallar sig Julias Sekreterare besvarar breven.

Eftersom Sophies fästman, Victor, bara är intresserad av att planera sin nya restaurang i New York så bestämmer sig Sophie för att titta närmare på det hela.

Medan hon hjälper kvinnorna hittar Sophie ett femtio år gammalt brev bakom en kullersten som var skickat ifrån brittiska Clarie som femtio år tidigare var förälskad i en italienare, Lorenzo. Men hon vågade aldrig älska honom eftersom hennes föräldrar inte samtyckte.

Sophie blir nyfiken och svarar på brevet, och den nu 65-åriga Clarie dyker upp i Verona tillsammans med sin stiliga sonson Charlie för att leta reda på sin Lorenzo. Sophie erbjuder sin hjälp och tillsammans ger de sig iväg för att hitta honom.

Men hur många Lorenzo finns det? Och börjar Charlie fatta tycke för Sophie...?"

 

Amanda Seyfried(Dear John, Mamma Mia) visar en av sina bästa skådespelarsidor i den här hjärtfyllda klassiska kärleks-komedin som man bara inte kan låta bli att svepas med i!!! Filmen utspelas både i New York men mestadels i Italien kring staden Verona.

Efter jag sett den här filmen började jag plötsligt fundera på bröllop och hur gärna jag skulle vilja ha mitt eget på just den där platsen. Verona. Det klingar lite i namnet när man tänker på det, men det beror nog mestadels på att man har de otroligt vackra bilderna i huvudet. :)

Det vackra landskapet tillsammans med den vackra historien förstärker verkligen hela filmens syfte, samt karaktärernas trovärdighet.

 

Att Charlie, i början av filmen, inte är speciellt förtjust i Sophie gör bara allt så mycket bättre! Han blir lätt störd av henne och att hon ens besvarade brevet från början, men när han sen lär mer och mer känna Sophie som person vrids hans humör snabbt om till något helt annat...♥♥♥

 

Jag brukar ofta, när jag tittar på en film, fånga upp alla bra saker de säger. Som t.ex citat. I denna film finns det också många bra citat men ett av dem jag tänker mest på är det Claire säger till Charlie när Sophie åker iväg:

-How many Sophie do you think there are in this world?

Don’t wait 50 years, like I did.

 

Filmen är fylld utav humor! Och man skrattar gott åt deras många olika  möten med “Lorenzo” ;-) Inte bara humor bjuder den på, den har också otroligt bra musik med!! :-D Sångerskorna Colbie Caillat och Taylor Swift har bidragit med lite låtar som jag verkligen tipsar er att lyssna på. En utav mina favorit scener är den i början, när förtexterna spelas :) Den är väldigt historisk och när musiken spelas till så börjar hjärtat bulta och man kan inte vänta på att bli förälskad!! ♥Filmen är absolut värd att se!!! Det spelar ingen roll om man är 5 eller 50, för den är lika bra ändå!!! :-D (Okej, kanske inte. Men det var en rolig sak att skriva!)

 

// Liv

 

 

foto: Liv Pierrou    

 

 

Här ser ni filmen underbara intro som jag talade om! :D<3