INLEDNING-
         Jag tror inte att Drottning Victoria av England ens anade att det över 100 år efter hennes död skulle göras film om henne makalösa liv..
 
HANDLING:
 
Vi lär känna den mycket välbildade och älskvärda flickan Victoria, dotter till Prins Edward, Hertig av Kent. Hennes far dog när Victoria knappt var ett år gammal och hela hennes uppväxt var väldigt omsluten.
Tillsammans med luringen Sir John Conroy uppfostrade hennes mor, Prinsessan Victoria av Sachsen-Coburg-Saalfeld, henne. Hon fick inte lov att träffa andra barn såsom alla andra och inte ens gå i en trappa själv utan att någon skulle eskortera henne. Hon lyckas lossa greppen som hennes mor 
Victorias morbror, Kung Leopold av Belgien, som fått reda på att hans syster, Victorias mor, inte längre har något större inflytande på sin dotter och för att hålla en säker alians mellan England och Belgien låter han skicka sin brorson, Prins Albert, till England för att förföra Victoria. Han lär sig hennes intressen- vad hon gillar för opera, musik, böcker... Men Victoria ser snabbt igenom honom och som sina riktiga jag blir de lätt förtjusta vid varandra.
 
Den 20 juni 1837 avled Kung Vilhelm IV och Victoria får genast de enorma plikterna över sig som hon så länge väntat på.
Albert och Victoria brevväxlade med varandra en hel del när de inte träffades. Albert ville fria, men eftersom hon är drottning kan det endast vara hon som friar. Det enda han kunde göra var att finnas vid hennes sida och vänta tills hon var redo...♥
 
Denna film är helt klar värd sina tre Oscars och andra priser den vunnit för sin underbara filmning, de fantastiska skådespelarna, de vackra kostymerna och de bra dialogerna.
Jag har alltid älskat att titta på kostymdrama! :D Och i den här filmen blandas det även in ett annat ämne som jag finner högst älskvärt: historia.
Vid den här tiden hade kvinnor inte mycket att säga om saker och att det då var en ung och klok drottning som regerade över det stora England var då väldigt revolutionerade. Kanske inte riktigt lika revolutionerande som för Drottning Elizabeth I.. ;)
 
Styrka, mod, kärlek och list behövs för att styra ett helt kungarike. Victoria besatt alla dem egenskaperna men hade ändå sina tvivel i de motgångar hon mötte. Albert fanns alltid vid hennes sida som en klar bild i allt det suddiga som omringade henne. Deras kärlek var stor.
Nog för att man som människa här i världen liksom Victoria har sina tvivel så förändrar inte ens egna tankar det som verkligen är... Och varar. "LOVE RULES ALL" 
// Liv Pierrou
 
         
                                                           
                         
 EN LÅT TILLÄGNAD FILMEN: "Only You"- Sinead O'Connor
 
                                              

Liknande inlägg