Tycker inte ni att de flesta låtar vi människor gillar är för att de på något sett berättar något om en själv? Det klart man gillar en låt bara för att den är "as grym", men det ligger ändå någonting i vad jag menar.
Jag är en väldigt tonfylld person. Jag vet inte om det är det rätta ordet att beskriva med, men ja... Jag har rytmen i blodet! :) Jag älskar instrument och även om jag kanske inte är "jättebra" på allting så tycker jag det är väldigt roligt. 
Ni kanske undrar varför jag helt plötsligt, här på en filmblogg, har börjat skriva om musik men faktum är att utan bra musik så skulle inte en bra film vara bra. :-) Ren sanning. Utan röster, visst. Men utan filmmusik! Nej.
Ta till exempel Charlie Chaplin.. Geni! Men utan hans unika och underbara musik som bakgrund skulle det inte alls vara lika roligt. Håller ni inte med?
Jag brukar faktiskt lyssna på filmmusik till vardags :) Självklart så är det inte det enda jag lyssnar på! Men efter en hektisk dag, eller medan man jobbar med något i skolan, är det inte alltid fel att slå på soundtracks-musiken till "Chocolat", "A River Runs Through it", "The Sting" eller musik från några av Jane Austen-filmerna. Vilka jag förresten tipsar er stort om att lyssna på :-) 
Vad det gäller min icke-soundrack musiksmak så gillar jag nästan allt mellan himmel och jord. Hårdrock kan vara lite väl mycket ibland, och lite för grov hipp hopp gillar jag inte heller... Men nästan allt annat!
Jag älskar verkligen människans "klassiska tider", som typ 20-talet m.f. Min favorit kring 50-talets musiker är (såklart!) Elvis Presley i hans otroliga, härliga och rytmiska musikstil! :-D Även Frank Sinatra har jag, faktiskt rätt nyligen börjat gilla. :) 70 och 80-talets är såklart Queen! ;)
Någon som alltid följt med mig sen jag var liten är bl.a Robbie Williams och Stevie Wonder! Men Stevie Wonder kom ju inte förrän kring 60-talet, och Williams ännu senare. ;)
Min farfar har sagt att "det måste finnas någon harmoni i musiken" för att man då ska gilla dem, och jag håller verkligen med honom. Men vi är alla olika, och vi ser nog alla ordet "harmoni" på olika sett. 
...Förresten! Finns det dagar då man absolut inte kan lyssna på musik alls?

Tips på (enligt mig) "harmoniska" låtar ifrån olika soundtrack :

"Vianne sets up Shop" och "Minor Swing"(Chocolat), "The Entertainer"(The Sting), "Tristan & Yvaine"(Stardust), "A trip to the Unknown" och "The moment that Could not Last"(A River Runs through it), "A Last Reading"(Becoming Jane), "Concerning Hobbits"(Lord of the Rings), "Steady as a Beating Drum"(Pocahontas), "Circle of Life"(The Lion King) och sist men inte minst "He's A Pirate"(Pirates of the Caribbean).                                                                                 

Men den nog bästa utav allihop är helt klart "Robin Hood Prince of thieves" theme som även har använts till reklam för Disney. Såå fantastiskt!! 

Ha det gött!! // Liv