"Skyfall" är den tjugotredje filmen som gjorts i trilogin om den gentlemanliga charmören och tuffingen James Bond, Agent 007.
Igår eftermiddag var jag och såg den på bio med en vän och faktiskt så var det den första jag sett med Daniel Craig som James Bond. Jag blev faktiskt förundrad över hur bra den faktiskt var. :)
 
HANDLING:
 
"När Agent 007 kommer tillbaka från en tid som "död" har M:s tidigare handlingar fått stora konsekvenser. Silva, som är otroligt hämdlysten och blond, har börjat hota henne och de samtliga medlemmarna på MI6. Bond skickas iväg för att ta reda på vad Silva planerar och snart blir hela uppdraget ett spel mellan vad som var då och nu..."
 

När jag satt där i biosalongen och tittade på scenen då Bond jagar Patrice(en småskurk som spelas utav den svenska skådespelaren och Noomi Rapace f.d man, Ola Rapace) kände man riktigt hur ens huvud dånade utav ljud ifrån explosioner, pistolskott och bilar som krockar. Det var ingenting dåligt, man blev väldigt vaken. ;-) Men bakom allt det där ljudet insåg jag att "det är ju musik också"!
Utan att man själv tänker på det så finns det ju faktiskt musik i bakgrunden. :-D Det var väldigt roligt att inse det eftersom man faktiskt inte la märke till det på grund av alla explosioner. "Vad mycket musik spelar roll i film egentligen"-viskade jag till min kompis som också hon såg helt medtagen ut. :)
 
Daniel Craig var bra. Jag har sett honom i andra filmer men han brukar spela ganska mycket samma, lite hård. Även när han spelade poet emot Gwyneth Paltrow var han lite hård och tuff, men jag kan förstå att eftersom att James Bond inte är en direkt "djup" kille och som inte har sådär jätte många olika känslor att spela på, så är det ju lätt att man blir lite för tuff. Fast tuff ska han ju såklart vara!
Judi Dench är en väldigt bra skådespelerska. Hon var också bra i filmen men det var inte direkt något nytt... M är ju M. ;)
Men något som jag blev väldigt chockad över var att se hur bra, och fullständigt briljant, Javier Bardem spelade den smått galne Silva! Han hade en sådan inlevelse som gjorde att allt kändes så äkta, på ett sett som bara riktigt duktiga skådespelare kan göra. 
Det blonda håret såg väldigt tillgjort ut, men var en bonus för att det gjorde att man lättare kunde se hans roliga sidor. Man kunde också se hans lite sjuka sida.. vilket gjorde att det började pirra lite i magen. :-) Även Ben Whishaw som spelar Q var väldigt bra!
 
Denna film var en mästerlik hyllning åt James Bonds 50 år på bioduken :-) Kanske inte var perfekt, men spännande och framåtgående film som man riktigt njuter av att titta på och faktiskt kunna hänga med i! ;-D
 
             
 
 
           <-- Denna Bond är den bästa.<3 Han har allt! Synd bara att han inte finns... :(;-)