Inledning utav böckerna och de tidigare filmerna:
 
Jag har i stort sett vuxit upp med "Sagan om Ringen"-historierna. Jag har kommit att lära känna figurerna så väl att när jag tittar på filmerna, så ser jag dem som en familj på långt avstånd. :)
Att hitta på och skapa en värld som man sedan kan få ner på papper, ja... ibland så har tanken slagit mig att J.R.R Tolkien(författaren bakom böckerna) rent av måste ha varit där.
Han uppmärksammade världens fel, människans fel, men också de saker som gör livet värt att leva. Han visar också att oavsett vem som har det, så brinner alltid stort mod med samma låga. :-)
 
Hans karaktärer är många väldigt starka, liten som stor, medan andra figurer han skapat bara är svaga. Antingen pågrund utav rädsla eller ondska, men de finns även dom som är någonting däremellan.. Ta Gollum till exempel!
Han är oerhört svag när det gäller ringen och dess kraft. Dess lockelse har "förgiftat" honom och gör att han glömt bort vem han en gång i tiden var. Han slits mellan sitt egna sinne och ringens som båda sitter inom honom.. Det är rätt så sorgligt. :-(
 
Nu har ni fått lite information om Sagan om Ringen-trilogin... Så då vore det väl på tiden att jag började berätta om det jag först tänkt- Bilbo Bagger och hans historia!
 
HANDLING:
 
Bilbo Bagger är en utav de hobber som bor i den hemtrevliga och stilla byn Fylke. Han är inte speciellt annorlunda, inte direkt modig heller och är rätt nöjd med sitt enkla liv. Men trots det, utav någon anledning, så har trollkarlen Gandalf Grå ändå utsett honom för att bli följeslagare på ett äventyr. 
Tänk dig själv hur du skulle reagerat om en gammal man du knappt kände, som kallade sig för trollkarl, kom och sa det till dig. Därför kan man kanske inte klandra herr Bagger för sitt svar- nej!
Men när tretton dvärgar(Balin, Dwalin, Bombur, Bofur, Fili, Kili, Ori, Gloin, Oin, Nori, Dori, Bifur och Thorin) klampar in i hans hus för att ha möte med Gandalf kan Bilbo, efterhand, inte låta bli att bli nyfiken.
 
För många, många år sedan hade dvärgarnas rike, Erebor, och dess kung, Tror, samlat på sig en mängd skatter av guld. Riket stod i sina glänsardagar och dvärgarna var ett mäktigt folk... Men riket blev snart ödelagt när en mäktig guld-törstande drake vid namn Smaug anföll och dvärgarna som överlevt tvingades fly.
Dvärgarnas expedition leder till berget där de ska försöka få tillbaka den skatt som egentligen är deras, men Smaug har inte setts till på många år... Och när drakar har funnit sig en stor skatt lämnar de den inte förrän de dör.
 
Det slår nu Bilbo att lite äventyr är just det han kan behöva och (utan att egentligen ha någon aning om vad han ger sig in i) följer med dem.
På deras resa stöter de på allt ifrån troll, vättar, orcher och vargliknande bestar till alver. Bl.a den vackra och otroligt visa Galadriel.
 
Jag verkligen älskar den här filmen!! De otroliga karaktärerna, MUSIKEN, den fantastiska naturen, den otroligt coola animeringen&effekterna, dess humor i de mest underliga lägena att vara rolig!... Och framför allt för dess stora hjärta.♥ Det finns ingenting som slår ett gott och rent hjärta.
 
I, Liv Pierrou, daughter of Filippa and Lasse, hereby advices you to see this movie. And if you want another tip- Watch it in 3D (High Frame Rate). You won't regret it!!
 
Good night // 
Liv
   
                       
  
  
         
 
         
                   
 
 
 
 

Liknande inlägg

2 kommentarer

Igelkotten

22 Dec 2012 11:19

Underbart! Din bästa recension hittills!

Svar: Tycker jag med :-)
Liv Pierrou

Frida

26 Dec 2012 22:08

Ja, vad sugen man blir på att se den!! Fint!

Svar: Tack!:) Precis den reaktionen jag hoppas på:-)
Liv Pierrou

Kommentera

Publiceras ej