Jane Austen är en utav mina favoriter av romantikens alla 1700- och 1800-tals författare. 
Hennes enorma talang och fina ordval gör att man verkligen blir inspirerad när man läser hennes böcker. Jag älskar hennes historier just för att de utspelar sig under det underbart vackra 1700-talet!! Deras sagolika kläder, fina språk och otroliga natur i England gör allting som en saga för en fantasifull person som lever idag. Hon kunde blanda humor, allvar och kärlek i en helt underbar mix!!!♥♥♥
 
De har gjorts många filmatiseringar utav Jane's kända böcker som alla är helt fantastiskt bra, b.la "Pride And Prejudice"(Keira Knightley), "Northanger Abbey"(Felicity Jones), "Emma"(Gwyneth Paltrow), "Förnuft och Känsla"(Emma Thompson m.f) och filmen om hennes liv "Becoming Jane"(Anne Hathaway). 
 
På många sett kan jag se mig själv som en del utav en Jane Austen-bok. :)
 
HANDLING:
 
"Vi får möta den till yttre mycket vanliga Emma Woodhouse som bor tillsammans med sin komiskt orolige far i staden Highbury i England.
Emma har en speciell hobby att matcha ihop människor som hon tycker passar bra- eller ser bra ut tillsammans och låter sig inte direkt tänka på sitt eget kärleksliv. 
I ensamheten efter att husets hemmafru rest iväg och gift sig tar Emma bondflickan Harriet Smith under sina vingar och planerar mycket snart att finna henne en passande make. Mr Elton, en gemensam vän till Emma och hennes far, tänker hon blir ett passande kap till sin väninna men hon blir genast bestört när hon får höra att en helt vanlig jordbrukare vid namn Robert Martin har förälskat sig i Harriet!
I ett desperat behov av att få ihop Mr Elton och Miss Smith får hon Harriet att avslå bondens frieri, men gör sig snart till åtlöje när hon förstår att Mr Elton egentligen är förälskad i Emma själv!
 
Utan att egentligen ha sådana avsikter, blir Emma förtjust i en man vid namn Frank Churchill. Han flörtar enormt mycket med henne och hon kan inte låta bli att bli smickrad och intresserad. Men Mr Churchill visar sig inte vara så ädel och ren som hon trodde och snart börjar Emma inse att det kanske inte är Frank hon älskar, utan rent av någon som funnits där hela tiden..."
 
Denna historien älskar jag! En bortskämd, naiv och retlig ung kvinna som tror sig veta vad andra vill bäst utan att vara säker på sin egen vilja. Det måste varit väldigt kreativt när Jane Austen kom på karaktären. :)
De duktiga skådespelarna Kate Beckinsale och Mark Strong m.f spelar huvudrollerna i denna serie som Emma Woodhouse och George Knightley. WATCH!!!
// Liv
 
                      
 
      foto: Liv Pierrou